PREVISTORM® onweerwaarschuwingssysteem

Het PREVISTORM® onweerwaarschuwingssysteem voor preventieve bescherming tegen bliksem meet en analyseert continu de ontwikkeling van elektrische velden in de atmosfeer. Het systeem is bedoeld voor het volgen van het elektriseringsproces van onweerswolken, het genereren van vroegtijdige waarschuwingen en het detecteren van bliksemontlading binnen een straal van maximaal 20 km.
 
Bliksemontlading vormt een reële bedreiging die jaarlijks veel slachtoffers eist. De schade die wordt veroorzaakt door blikseminslag is ook aanzienlijk en zorgt soms voor gedeeltelijke of volledige uitval van belangrijke activiteiten.
 
Het bliksempreventiesysteem van het PREVISTORM® onweerwaarschuwingssysteem volgt het elektriseringsproces van de wolken. Door de waarschuwingen van dit systeem worden gebruikers van tevoren op de hoogte gesteld van een verhoogd risico op bliksem. Hierdoor kunnen zij tijdig preventieve maatregelen treffen ter bescherming en behoud van levens en materiële zaken.
 
Het systeem kan worden geïnstalleerd als autonoom systeem, maar ook als onderdeel van een uitgebreid systeem met meerdere sensoren. Als autonoom systeem kan het PREVISTORM® onweerwaarschuwingssysteem worden gebruikt voor het geven van visuele en akoestische waarschuwingen die het begin en einde aangeven van periodes van hoog risico op elektrische ontlading in de atmosfeer.
 
Het PREVISTORM® onweerwaarschuwingssysteem kan worden geïntegreerd in geautomatiseerde omgevingsbewakings- en wetenschappelijke onderzoekssystemen voor het continu volgen van elektrische velden in de atmosfeer.
 

Deel dit bericht